Ha megfigyelő rendszerekre gondolunk, általában a biztonság és vagyonvédelem jut eszünkbe. A Vidarex csapata úgy véli, hogy a meglévő technológiákat, kamerákat, mesterséges intelligencián alapuló videó analitikát, digitális szenzorokat és üzletviteli szoftvereket úgy érdemes a videótechnikával egy rendszerbe integrálni, hogy azok jól mérhető vállalati értéket generáljanak. Innovatív módon közelítik meg a feladatokat és olyan megoldásokat nyújtanak, amik az üzleti folyamatokat optimalizálják, csökkentik a reklamációs költségeket és növelik az ügyfél elégedettségét.

A Hiventures startup befektetéseinek köszönhetően olyan kockázati tőkebefektetésben részesültek, amellyel üzleti céljaikat gyorsabban, gördülékenyebben és innovatívabban tudják megvalósítani.

2020 nyarán kereste meg Bucsi Pétert, a Vidarex Kft. alapító-ügyvezetőjét egy építőipari vállalkozó barátja, hogy segítsen neki néhány kamerát telepíteni, ami bárhonnan és bármikor elérhető. Péter ekkor már néhány éve nem foglalkozott IP videó témával, azonban 20 éves releváns tapasztalatával barátja kedvéért elkezdte kutatni a piacot a legjobb megoldás iránt. Azt tapasztalta, hogy az elérhetőkhöz képest lehetne sokkal korszerűbb, egyszerűbben használható, a mesterséges intelligencia fejlesztések vívmányait jobban integráló videó alkalmazást készíteni. Így született meg a Vidarex, egy felhőalapú Videó Integrációs Platform, amely lehetővé teszi, hogy akár cégvezetők is naprakészen, gyorsan és egyszerűen nyomon tudják követni vállalkozásuk működését.

A csapatot már a kezdetektől rutinos fejlesztők alkották, összesen több mint 80 emberévnyi tapasztalattal az IP videó területén. 2022 tavaszán Bata Miklós is csatlakozott a Vidarexhez, aki több mint 25 év további IP videós piaci tudást hozott a cégbe, amire üzletfejlesztőként és cégvezetőként tett szert.

A biztonságtechnikai videómenedzsment rendszerek hagyományosan nagyon komplexek, üzembe helyezésük bonyolult és erőforrás- igényes, emellett drága az üzemeltetésük és a beszerzésük. Ezzel szemben a Vidarex felhő alapú szolgáltatása már a fejlesztési fázisban is olyan biztonsági szakemberek bevonásával történt, akiknek célja az volt, hogy minden könnyen és gyorsan üzembe helyezhető legyen, valamint ne igényeljen karbantartást. A Vidarex moduláris felépítése lehetővé tette, hogy bizonyos alapszolgáltatásokkal már meg is jelenjenek a piacon.

A Hiventures-szel nagyon korai fázisban került kapcsolatba a csapat, az inkubációs startup befektetésre is majd a magvető programban is sikerrel szereztek kockázati tőkebefektetést. A Video as a Service (VSaaS) terület gyorsan növekszik és a Vidarex számára egyértelmű, hogy a nemzetközi piacokat kell megcélozni a hosszú távú sikerért. Ezért még idén tervezik feltérképezni az osztrák és svéd piacokat, majd fokozatosan kívánnak terjeszkedni Európa többi részére. Céljuk, hogy az elkövetkező öt évben Európa egyik meghatározó VSaaS szereplőjévé váljanak.

Kapcsolódó hírek

Vidarex – Mesterséges intelligenciával vezérelt megfigyelőrendszerek

szeptember 20, 2023

A Vidarex csapata úgy véli, hogy a meglévő technológiákat, kamerákat, mesterséges intelligencián alapuló videó analitikát, digitális szenzorokat és üzletviteli szoftvereket úgy érdemes a videótechnikával egy rendszerbe integrálni, hogy azok jól mérhető vállalati értéket generáljanak. 

Tovább
AKADÁLYMENTES JÖVŐBE FEKTET A HIVENTURES

július 26, 2023

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen elérhető, részletes és megbízható információt az épített környezet akadálymentességéről az Access4you.

Tovább
Sikerrel innoválja a zeneipart a Péterváry Kft.

július 20, 2023

A Hiventures 125 millió forintos inkubációs befektetésével fejlesztett okos zongoraszéket a magyar startup, a Péterváry Kft.

Tovább