Széchenyi2020

Menedzsment

Katona Bence
Katona Bence Vezérigazgató-helyettes

A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott Startup Campus országos egyetemi inkubációs program alapítója és szakmai vezetője. A Program – melynek keretében 2 év alatt több mint 50 szakmai esemény került megrendezésre és közel 40 startup vállalkozást inkubáltak – 5 egyetemi városban működik mind a mai napig.

PhD tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjában végezte, ahol a mai napig oktat gyakorlati vállalkozástan kurzusokat. A 2016. szeptemberi vezérigazgató helyettesi kinevezését megelőző években fejlesztéspolitikával és innováció finanszírozással foglalkozott a Miniszterelnökségen.

Munkájának eredményeként 2014-ben először került Magyarországon megrendezésre a Get in the Ring! nemzetközi startup verseny, amelyet mára a „Startupok Olimpiájának” is neveznek, mivel 2016-ban már 80 országból több mint 5 000 startup vállalkozás száll ringbe a befektetőkért. Mentorként számos startup vállalkozás fejlesztésében működött közre, valamint ő maga is több startup vállalkozás felépítésében vett részt, mint alapító.

Vissza
© IntroWeb | 2017