Tőkeprogramok

A Hiventures alapkezelő tevékenysége

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb és legaktívabb tőkealap-kezelőjeként mára a teljes magyar vállalkozói ökoszisztémát támogatja. Európai uniós és saját forrásból mind az innovatív, nagy növekedési potenciállal rendelkező inkubációs, magvető és növekedési szakaszokban lévő startup vállalkozások, mind a hazai kis-, közép- és nagyvállalatok tőkebefektető partnere. Kezelt alapjainak keretösszege meghaladja a 155 milliárd forintot. A Hiventures tevékenységéhez a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. nyújt szakmai támogatást.

A GINOP tőkeprogramokról

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tőkeprogramjai a piaci forrásokból nem, vagy nem megfelelő mértékben finanszírozott vállalatok, leginkább a KKV-k forráshoz jutását hivatottak segíteni. A megfelelő finanszírozási forrás hiányának problémájával fokozottan találkoznak az induló vállalkozások, a startupok, a mikrovállalkozások, a kutatás-fejlesztési projektet megvalósítani szándékozó vállalkozások. A tőkeprogramok keretében - Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap, Infokommunikációs Állami Tőkealap, Üzleti infokommunikációs, digitalizációs tőkealap - a finanszírozott projektnek Magyarországon, ezen belül is kevésbé fejlett régióban kell megvalósulnia, így nem támogathatók a közép-magyarországi régió területén létrejövő startupok.

Hiventures által kezelt GINOP tőkeprogramok

A saját forrású tőkeprogramokról

Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, ötleteket, projekteket, tranzakciókat, beruházásokat, amelyek esetében katalizátor szerepet tölthetünk be, amelyek tőkefinanszírozás nélkül piaci hiányosságból eredően nem valósulnának meg. Az MFB Növekedési Tőkealap, a Divat&Design Tőkealap és az MFB Vállalati Beruházási és Tranzakciós Magántőkealap mind azt a célt szolgálják, hogy hozzájáruljunk a lehető legtöbb startup, kis-, közép- és nagyvállalat piacbővítéséhez, növekedési pályára állásához, és gyakran ahhoz is, hogy az érintett cégek továbbra is magyar tulajdonban maradhassanak.