Az alapkezelőről

Előzmény

A Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. (CKTA) – 1999-ben jegyzett nevén Regionális Kockázati Tőkealap-kezelő, mely új nevét 2005-ben Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. tulajdonába kerülve kapta – kezdettől fogva kockázati tőkealapok sorát hozta létre és kezelte annak érdekében, hogy a magas növekedési potenciállal rendelkező innovatív, induló és korai növekedési szakaszban működő vállalkozások számára tőkeági finanszírozást nyújtson.

A Hiventures Alapkezelő megalakulása

2016 jelentős változásokat hozott a CKTA életében. Összhangban a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelőről szóló 1443/2016. (VIII. 17.) számú Kormányhatározattal szervezetileg a CKTA került kijelölésre, mint Állami Alapkezelő. Kinevezése óta a Tőkealap-kezelő Hiventures néven, az új feladathoz illeszkedő létszámmal, folyamatokkal és termékpalettával működik tovább.

A Hiventures Alapkezelő tevékenysége

Fő céljaink az inkubációs (pre-seed), magvető (seed), és korai növekedési (growth) szakaszokra fókuszáló kockázati tőkeprogramok működtetése. A program segítségével alapítás előtt álló, esetleg fiatal, K+F+I tevékenységet végző vállalkozásokat támogatunk, tevékenységünkhöz szakmai támaszt pedig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. nyújt.

A vállalkozások támogatására 50 milliárd forint áll rendelkezésünkre, mely Európai Uniós, illetve saját, MFB forrásból származik. Ekkora keretösszeg révén a Hiventures Alapkezelő mára Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb tőkebefektető társaságává vált. A kínálatban szereplő tőketermékek rugalmas befektetési feltételei, valamint az átalakított döntéshozatali struktúra és folyamat egyedülálló kombinációban jelennek meg a piacon.

 

Hiventures kezekt tőkeprogramjai: 

 

© IntroWeb | 2017