Menedzsment

Kisgergely Kornél

Vezérigazgató

2006-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem Pénzügy Karán. 2013-ban elvégezte a CFA programot. Karrierjét a MOL kockázatkezelési területén kezdte, majd 4 éven keresztül dolgozott a jegybankban a Pénzügyi Elemzések majd a Monetáris Stratégia szakterületeken. Számos tudományos publikáció szerzője. 2011-ben a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz csatlakozott, 2013 márciusától a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár volt, ez alatt az Európai Tanács Gazdaságpolitikai Bizottságának magyar tagja és az ÁKK igazgatóságának elnöke tisztségét is betöltötte. 2013 és 2016 között az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója volt, 2016 szeptember 1-je óta a Hiventures vezérigazgatója.

Katona Bence

Vezérigazgató Helyettes

A Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal által támogatott Startup Campus országos egyetemi inkubációs program alapítója és szakmai vezetője. A Program – melynek keretében 2 év alatt több mint 50 szakmai esemény került megrendezésre és közel 40 startup vállalkozást inkubáltak – 5 egyetemi városban működik mind a mai napig.

PhD tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központjában végezte, ahol a mai napig oktat gyakorlati vállalkozástan kurzusokat. A 2016. szeptemberi vezérigazgató helyettesi kinevezését megelőző években fejlesztéspolitikával és innováció finanszírozással foglalkozott a Miniszterelnökségen.

Munkájának eredményeként 2014-ben először került Magyarországon megrendezésre a Get in the Ring! nemzetközi startup verseny, amelyet mára a „Startupok Olimpiájának” is neveznek, mivel 2016-ban már 80 országból több mint 5 000 startup vállalkozás száll ringbe a befektetőkért. Mentorként számos startup vállalkozás fejlesztésében működött közre, valamint ő maga is több startup vállalkozás felépítésében vett részt, mint alapító.

Szluha Dénes

Befektetési Igazgató (Startup terület)

1994-ben végzett a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán. 1996-tól dolgozik pénzügyi-, befektetési banki-, illetve befektetési területen. 1998-tól 4 évig a MAVA kockázati tőkealap-kezelőnél dolgozott a Hungarian-American Enterprise Fund és a Hungarian Equity Partners alapok befektetési menedzsereként és portfólió kezelőjeként. 2002-ben csatlakozott az akkori Matávhoz, ahol senior üzletfejlesztési menedzserként elsősorban hazai és délkelet-európai távközlési vállalatfelvásárlásokkal és üzletfejlesztéssel foglalkozott. 2006-tól az akkor már Magyar Telekom akvizíciós- és portfólió menedzsment igazgatójaként felelős volt több akvizícióért, illetve részt vett többek között macedón, montenegrói, bolgár és román távközlési vállalatok igazgatóságának munkájában is. Ezt követően dolgozott mind a kockázati tőke iparág befektetői oldalán befektetési igazgatóként, mind egyes portfólió cégek oldalán üzletfejlesztési vezetőként. 2017. januárja óta a Hiventures befektetési igazgatója.

Hajnal Tamás

Befektetési Igazgató (Magvető terület)

2000-ben végzett a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi Karán pénzügy-számvitel szakon, majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán szerzett jogi diplomát 2007-ben. Pályafutását 2000-ben a Raiffeisen Bank gyakornoki programjában indította, majd 2002-től a CIB Bank Zrt. Befektetési Banki területén az M&A ügyletekkel kapcsolatos vevő és eladói oldali tanácsadási tevékenységben, átvilágításokban valamint több tucat vállalatfelvásárláshoz kapcsolódó akvizíciós hitel teljeskörű lebonyolításában vett részt szenior menedzserként. 2010 és 2012 között a CIB Bank KKV Hiteljóváhagyásának pécsi régióvezetője volt, ezt követően pedig 2 éven át az MKB Bank problémás ingatlan portfoliójának a restrukturálási és workout tevékenységében vett részt. 2014-ben lett az Informatikai Kockázati Tőkelap-kezelő Zrt. befektetési igazgatója. 2016-ban a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-hez csatlakozott, majd 2017. márciusa óta a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Magvető csapatának befektetési igazgatója. Pályafutása során számos igazgatósági és felügyelő bizottsági tagsággal kapcsolatos feladatot is ellátott.

Török János

Befektetési Igazgató (Inkubációs terület)

Pályafutását a Vodafone-nál kezdte, ahol az online marketing csatornák kialakításáért és a digitális kommunikációs felületek tartalmi és technológiai projektmenedzsmentjéért felelt. Ezt követően MBA diplomáját a New York állambeli Canisius College egyetemen szerezte ösztöndíjas hallgatóként. Amerikai szakmai gyakorlat elvégzése után, Budapestre visszatérve egy informatikai és üzleti tanácsadó cégnél helyezkedett el, ahol több feladatkört is ellátott a növekvő szervezetben. 2012-ben Edward Sanborn befektető által szervezett vállalkozói tanfolyam elvégzése után alapította meg két társával a Piqniq nevű startupot. Csapatukkal részt vettek a Kitchen Budapest startup inkubációs programjában. Később elismert mentorokat és jelentős összegű befektetést vontak be magyar- és amerikai angyal szervezetektől, ami lehetővé tette, hogy amerikai céget alapítsanak és vállalkozásukat San Franciscoban, valamint Portlandben fejlesszék tovább. 2015-ben a francia alapítású, a világ legnagyobb telekocsi startupjához, a BlaBlaCar-hoz igazolt, ahol elsősorban üzletfejlesztési feladatokat látott el. 2017. február 1-je óta a Hiventures inkubációs csapatát vezeti.

Igazgatóság

Katona Zsolt István

1989-ben végzett a budapesti Külkereskedelmi Főiskolán (KKF), majd 2003-ban a University of Lincoln és a KKF közös MBA képzésén szerzett MBA diplomát. A Budapesti Értéktőzsde egyik alapító tagjánál (MID Broker) kezdte tőkepiaci pályafutását 1991-ben, ahonnan 1995 elején csatlakozott az ING Bank magyarországi befektetési szolgáltatási üzletágához. Az ING csoporton belül 17 éven keresztül töltött be különböző pozíciókat, így például vezette a tőzsdei részvénykereskedési területet, vezérigazgatója volt az ING Barings Értékpapír Rt.-nek, és ügyvezető igazgatóként az ING Bankon belül vezette a tőkepiaci, corporate finance és elemzési területeket. 2012. elejétől 2016. január 1-ig a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója és igazgatósági tagja, emellett számos egyéb szervezet és társaság (pl. KELER, KELER KSZF, BEVA, BSZSZ) igazgatósági, felügyelő bizottsági tagja. 2016. májusától a Hiventures igazgatóságának elnöke.

Vojnits Tamás Péter

1992-ben a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen diplomázott közgazdászként. Később, 2011-ben a London Business School Sloan programján szerzett Masters of Science képesítést. Pályáját az Inter-Európa Bankban kezdte közgazdasági elemzési területen, majd elemzőként dolgozott a Kvantum Investment Bankban 1996-ban, kockázatkezelő és főközgazdász volt a Rabobankban 1997-98-ban. 1999-ben az OTP Értékpapír Rt-ben főközgazdászként kezdett dolgozni és az elemzés vezetője lett, majd az OTP Bankban igazgatóként vezette az Elemzési Központot. 2008-ban az Oriens Hungary Kft-ben pénzügyi tanácsadást végzett. 2010. áprilisától 2012. decemberéig az FHB Nyrt. külső igazgatósági tagja volt. 2012. decembertől 2014. áprilisáig a szövetkezeti hitelintézeti szektor megújításáért felelős kormánybiztos, 2013 augusztusától kormánybiztosként a Takarékbank Zrt külső igazgatósági tagja, az igazgatóság elnöke. 2014 májusától a Takarékbank Zrt. belső igazgatósági tagja és vezérigazgató-helyettese volt. 2015 októberétől a Magyar Posta Takarék Oktatási Kft., az átalakulást követően Zrt. felügyelőbizottságának elnöke. 2016. májusától a Hiventures külső igazgatósági tagja.

Hradszki László

1989-ben végzett a Külkereskedelmi Főiskolán. 1991-ben Masters Degree in Banking and Finance képesítést szerzett a Stockholm University posztgraduális képzésén. 1990 és 1998 között bankszakemberként dolgozott először a Magyar Hitelbanknál, majd az ABN-AMRO Bank és a Citibank magyarországi leánycégénél. Kezdetben KKV finanszírozással foglalkozott, majd nagyvállalati hitelezés és corporate finance területen dolgozott. 1998 óta dolgozik a kockázati tőke iparágban. 1998 és 2000 között a MAVA leányalapjának (Hungarian Innovative Technologies Fund) vezérigazgatója volt. 2000 és 2005 között a 3TS Capital Partnersnél és a Euroventuresnél volt befektetési menedzser. 2005 és 2015 között Partner a 3TS Capital Partnersnél. Aktívan részt vett a cég bukaresti irodájának létrehozásán, magyarországi, romániai és ausztriai befektetéseken dolgozott, illetve egy időben a négy kezelés alatt álló Luxemburgban bejegyzett kockázati tőke alap gazdasági igazgatójaként tevékenykedett. Pályafutása során igazgatósági tag volt számos kockázati tőke alap portfólió cégeinél.