Küldetésünk

A Hiventures az MFB Csoporthoz tartozó, állami tulajdonú kockázati tőketársaság, amely európai uniós és saját forrásból, a mikro-, kis- és középvállalkozásokba történő tőkebefektetéseivel lefedi a fejlesztéspolitikai szempontból releváns inkubációs, magvető és korai (startup) befektetési fázisokat, hozzájárulva a nemzetgazdasági teljesítmény növeléséhez. A Hiventures tevékenységét a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. támogatja szakmailag.

Hiszünk abban, hogy Magyarország a tehetségek országa. Ez a tehetség azonban könnyen elvész, ha nem párosul lehetőséggel. Új tőkeprogramjaink célja, hogy megadjuk ezt a lehetőséget a jelen és a jövő innovatív, vállalkozóinak, ezáltal pedig hozzájáruljunk egy fenntartható startup innovációs ökoszisztéma létrejöttéhez és folyamatos továbbfejlesztéséhez Magyarországon.

Tevékenységünk során elkötelezettek vagyunk a hazai, illetve régiós tőkepiac szereplőivel való hosszú távú stratégiai együttműködésre. Meggyőződésünk, hogy a Hiventures tevékenysége nem csak a hazai gazdasági növekedést, ezáltal pedig a munkahelyteremtést segíti majd elő, hanem az általunk finanszírozott vállalkozások nagyban hozzájárulnak majd Magyarország nemzetközi versenyképességének növeléséhez is.