Az Alapkezelőről

Előzmény

Az 1999-ben bejegyzett Regionális Kockázati Tőkealap-kezelő 2005-ben változtatta meg a nevét Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-re miután a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. és a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. tulajdonába került.

Azóta a Corvinus Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. (CKTA) kockázati tőkealapok sorát hozta létre és kezelte, annak érdekében, hogy a magas növekedési potenciállal rendelkező, innovatív, induló és korai növekedési szakaszban működő vállalkozásoknak tőkeági finanszírozást nyújtson.

 

A Hiventures Alapkezelő megalakulása

A 2016-os év jelentős változásokat hozott a CKTA életében, hiszen összhangban Kutatás-fejlesztési és Innovációs Állami Tőkealap-kezelőről szóló 1443/2016. (VIII. 17.) számú Kormányhatározattal, szervezetileg a CKTA került kijelölésre, mint Állami Alapkezelő. A CKTA Hiventures néven, az új feladathoz illeszkedő létszámmal, folyamatokkal és termékpalettával működik majd tovább.

 

A Hiventures Alapkezelő tevékenysége

Fő célunk inkubációs (pre-seed), magvető (seed), és korai növekedési (startup) szakaszokra fókuszáló kockázati tőkeprogramok működtetése, és ezáltal alapítás előtt álló vagy fiatal, K+F+I tevékenységet végző vállalkozások támogatása. A Hiventures alapkezelő tevékenységét a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. támogatja szakmailag.

50 Mrd forint áll rendelkezésünkre, amelynek egy része európai uniós és saját forrásból származik. A  rendelkezésre álló keret révén, Közép-Európa egyik legnagyobb tőkebefektető társaságává vált a Hiventures alapkezelő.

Tőketermékeink rugalmas befektetési feltételei, valamint az átalakított döntéshozatali struktúra és folyamat egyedülálló kombinációban jelenik meg a piacon a Hiventures alapkezelő kínálatában.

 

A Hiventures Alapkezelő szakmai koncepciója

Magyarország teljes területét lefedve kínálunk finanszírozási lehetőségeket a kkv-k számára, elősegítve ezzel a vidéken induló vállalkozások növekedését és stabil fejlődését, valamint a vidéki K+F, illetve innovációs tevékenység fejlesztését is.

Tevékenységünk során szorosan együttműködnünk a hazai piac meghatározó inkubátoraival és a startup ökoszisztéma meghatározó szereplőivel. A kihelyezett tőkeösszegeken túl folyamatos szakmai támogatást nyújtunk az inkubációs fázisban lévő támogatott vállalkozásaink számára kiterjedt mentorhálózatunk révén.

Tevékenységünk az MFB Csoport tagjaként stabil anyagi és szakmai háttérre épül, munkatársaink szakmai tapasztalatai pedig garanciát nyújtanak a hatékony működésre.