A BKV-t is a partnerei között tudó Wenerate 250 millió forint tőkét vont be energiamenedzsment-szoftverének fejlesztésére és értékesítésére – a működési központ Magyarország marad, de hosszabb távon nem a hazai piacra fókuszálna elsősorban.

Összesen 250 millió forint tőkét vont be magvető fázisban az MFB csoporthoz tartozó Hiventures kockázatitőkealap-kezelőtől a Wenerate szoftverfejlesztő cég. Termékük egy energiamenedzsment-szoftver, a megkapott forrást ennek az értékesítésére és fejlesztésére fordítják – tájékoztatta a VG-t a száz százalékban magyar hátterű vállalat ügyvezetője és társalapítója, Havas Márton. Elmondta: a fejlesztésük amellett, hogy gyűjti és elemzi az energiafogyasztáshoz kapcsolódó adatokat, biztosítja a jogszabályi megfelelést a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeleteinek, beleértve az almérési és energetikai szakreferensi kötelezettségeket. Általa csökkenthető és optimalizálható a rezsiköltség.

Kapcsolódó hírek

Vidarex – Mesterséges intelligenciával vezérelt megfigyelőrendszerek

szeptember 20, 2023

A Vidarex csapata úgy véli, hogy a meglévő technológiákat, kamerákat, mesterséges intelligencián alapuló videó analitikát, digitális szenzorokat és üzletviteli szoftvereket úgy érdemes a videótechnikával egy rendszerbe integrálni, hogy azok jól mérhető vállalati értéket generáljanak. 

Tovább
AKADÁLYMENTES JÖVŐBE FEKTET A HIVENTURES

július 26, 2023

Speciális igényű emberek számára nyújt díjmentesen elérhető, részletes és megbízható információt az épített környezet akadálymentességéről az Access4you.

Tovább
Sikerrel innoválja a zeneipart a Péterváry Kft.

július 20, 2023

A Hiventures 125 millió forintos inkubációs befektetésével fejlesztett okos zongoraszéket a magyar startup, a Péterváry Kft.

Tovább